Ceai de soc pentru slabit

Slabiti cu ceai de soc
Unul dintre cele mai recomandate ceaiuri pentru slăbit – cel de soc - are efect diuretic şi uşor laxativ. Se bea un litru pe zi şi se prepară, prin infuzare, din şase linguri de flori de soc uscate. Pentru o eficienţă crescută şi gust plăcut, puteţi adăuga şi felii de lămâie.


Ceaiul de soc este recomandat ca adjuvant de slabire in dieta de slabit pentru ca are efect de scadere a poftei de manacare (scaderea apetitului), diuretic si sudorific (ajuta, fara reactii adverse ca alte ceaiuri laxative, la eliminarea apei din organism).

Se recomanda, datorita efectului laxativ al acestui ceai de soc, ca dupa 2 saptamani de consum sa se faca o pauza de cel putin o saptamana.

Ceai de soc – slabesti sanatos si previi cancerul
Socul (Sambucus nigra) este o plantă cu efecte terapeutice puternice ce poate trata şi preveni un număr urias de afecţiuni. Florile şi fructele de soc sunt folosite pentru herpes simplex, probleme reumatice inflamaţii ale căilor respiratorii, reducerea inflamaţiilor, calmarea iritaţiilor. De asemenea ceaiul de soc are efect diuretic şi este foarte eficient în detoxifierea organismului deci si pentru piererea în greutate. Frunzele de soc au si puternice proprietăţi insecticide.

 

Florile au efect diuretic, laxativ, antiinflamator şi au proprietăţi antivirale şi antiseptice, în timp ce fructele au excelente proprietăţi antioxidante.

Atât florile cat si frunzele conţin rutin, izocuercitin şi hiperozid. Florile conţin glicozide, taninuri, sapine, pectine, uleiuri esenţiale, vitamina C şi saruri minerale, iar fructele conţin taninuri şi antociani cum sunt sambucin, sambucianin, crisantemin şi alte glicozide şi cianidine.
Numai florile şi fructele de soc sunt pentru uz intern. Frunzele si ramurile socului sunt otravitoare pentru consumul intern.

Ceai de soc – utilizare terapeutica

Beneficiile utilizării interne a socului, sub forma de ceai (infuzie) sunt :
- florile de soc sunt folosite în mod tradiţional pentru tratarea gripei, răcelii, sinuzitelor, stărilor febrile (reduce febra), probleme ale căilor respiratorii superioare, precum şi a febrei fânului;
- fructele au efect analgezic dar au şi proprietăţi laxative (fiind foarte eficiente în constipaţie) şi diaforetice;
- fructele se folosesc în afecţiunile reumatice şi în artrita;
- florile şi fructele de soc sunt eficiente în tratarea bolilor degenerative, previn cancerul şi ajută la manţinerea sub control a tumorilor benigne. Sunt foarte eficiente în activarea sistemului imunitar;
- cu ceai de soc se pot distruge eficient si viermii intestinali;
- socul este un remediu natural în lupta cu obezitatea datorită proprietătilor laxative şi diuretice, ajutând la detoxifierea organismului şi la eliminarea excesului de apă din organism;
- socul creşte secreţia glandelor mamare;
- alte utilizări: stimulează sistemul imunitar, tratează infecţiile urechii, stimulează circulaţie.
Indicaţii pentru uz extern:
- frunzele şi scoarţa de soc sunt folosite pentru a trata arsurile minore şi degerăturile;
- florile sunt folosite pentru ochii inflamţi, pentru pielea iritată şi inflamată, furuncule, eczeeme, urticarii, leziuni sau ulceraţii la nivelul cavităţii bucale;

Prepararea ceaiului

Infuzia. Modul clasic de preparare a infuziei din flori de soc este următorul: adăugaţi o lingură de flori in 250 de apă fierbinte. Păstraţi vasul acoperit timp de aproximativ 5 minute. Filtraţi şi îndulciţi cu miere (dacă doriţi). În mod regulat se beau 3 căni pe zi, după fiecare masă. În cazul în care aveţi gripă sau răceală se pot bea până la 6-8 căni de ceai pe zi, dar numai timp de câteva zile.
Decoctul din flori de soc este obţinut prin fierberea a 50 g de flori în 250 ml de apă timp de 3 minute.
Decoctul din scoarţă de soc este obţinut astfel: două mâini de scoartă de soc se fierb într-un litru de apă până când apa se reduce la jumătate din cantitatea iniţială, apoi se filtrează şi se divide cantitatea în trei părţi. Se bea câte o parte înainte de fiecare masă.
Fructele se pot folosi sub formă de infuzie în amestec cu alte fructe sau plante uscate, fiind preparată la fel ca şi infuzia de flori. De asemenea, fructele se pot folosi sub formă de suc preparat astfel: 20 de g de fructe se amestecă cu o lingură de miere şi se mixează. Se ia câte o ligurită în fiecare dimineaţă, ca laxativ.

Precauţii

- Ceaiul de soc este bun dacå este fåcut doar din flori proaspete.Nici intr-un caz nu vor fi intrebuintate uscate ptr.cå sunt toxice pt.organism.
- frunzele şi fructele crude conţin glicozide toxice. De aceea aceste remedii trebuie folosite cu grijă, doar aşa cum vă sunt indicate de către specialişti.
- Nu consumati continuu aceeasi infuzie. Folosiţi-o maxim 10 zile cu 5 zile pauză.
- Când folositi remedii din plante, trebuie să fiţi conştienţi că acestea pot fi extrem de puternice, şi puteti avea reacţii adverse. Dacă apar reacţii adverse cum sunt intoxicaţii, vomă, iritaţii ale gâtului, arsuri stomacale, dificultăţi respiratorii sau convulsii, opriţi imediat folosirea remediilor din plante şi consultaţi medicul dumneavoastră.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ceai de slabit chinezesc - SANYE ANTI ADIPOSE TEA

Ceaiurile diuretice pentru slabit

Ceaiul Zein | Catalin Botezatu a slabit aproape 9 kilograme cu ceaiul Zein