Cum să nu te mai îngraşi după dietă

Ai slăbit? Ai grijă să nu pui la loc kilogramele! Mai ai grijă ca, odată ce ai terminat regimul, să nu-ţi reiei prea repede vechile obiceiuri alimentare. Iată câteva măsuri de precauţie!

Păstrează-ţi obiceiurile sănătoase!

Programul de stabilizare de după dietă trebuie să dureze exact cât a durat regimul de slăbire. Nu renunţa la alimentaţia diversificată, bogată în fructe şi legume proaspete, consumul de lichide şi exerciţiile zilnice.

Introdu alimentele interzise în dietă treptat şi în cantităţi mici. Mănâncă dulciuri de două ori pe săptămână şi renunţă pe cât posibil la orice fel de produse de patiserie. Găteşte cât mai simplu, preferabil la aburi sau la gratar.

Renunţă la mâncărurile grele şi la cele cu sos. Şi nu reveni la alimentaţia de dinaintea curei de slăbire. Din cauza ei ai ajuns să ai atâtea kilograme în plus, nu?

Iată cum arată meniul pentru o zi:

Mic dejun

-O ceaşcă de ceai sau o cafea fără zahăr

-Un iaurt natural sau 100 g de brânză slabă şi un pahar de lapte degresat

-Două felii de pâine integrală cu unt degresat şi o linguriţă de dulceaţă sau compot de fructe

-Un fruct necurăţat de coajă sau un pahar de suc de fructe

Gustare (facultativ)

-100 g de brânză slabă sau un fruct

-Un ceai

Prânz

-100-200 g de crudităţi (morcovi, castraveţi, salată verde, roşii) cu douiă linguriţe de ulei de măsline şi suc de lămâie

-100-150 g peşte sau carne slabă

-100-200 g de legume verzi (fasole verde, spanac, sfeclă, varză, conopidă) sau o porţie de orez, soia, linte fasole boabe, cereale integrale sau cartofi

-100 g de brânză slabă

-Un fruct necurăţat de coajă

Gustare

-Un iaurt degresat

-Un suc de fructe sau un ceai

Cină

-Un bol de supă de legume

-100-150 g de peşte sau carne la cuptor, fără grăsime

-100-200 g de legume verzi cu o lingură de ulei

-Un bol mic de cereale, paste, orez sau cartofi

-100 g de brânză

-O felie de pâine integrală

-Un fruct necurăţat de coajă

Nu te abate de la următoarele 10 reguli!

1.Bea cel puţin 1,5 litri de apă pe zi.

2.Oferă-ţi trei mese principale.

3.Nu sări peste mese.

4.Privilegiază fibrele (legume, fructe, cereale integrale).

5.Nu consuma mai multe calorii decât ai nevoie.

6.Fă regulat exerciţii fizice.

7.Permite-ţi ocazional câte o mică „abatere”.

8.Respectă proporţiile: 50-60% glucide, 25-30% lipide, 12-15% proteine.

9.Nu combina la o masă alimentele bogate în grasimi şi glucide.

10.Opreşte-te din mâncat atunci când eşti sătulă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...