Loboda | Tratamente NATURISTE

Loboda, o plantă recomandată în anemie
Loboda este o plantă cunoscută ca iarbă de leac încă de pe vremea dacilor. Există trei varietăţi de lobodă: roşie, verde şi galbenă, mai populare fiind primele două. Frunzele de lobodă au un gust bun, fiind folosite în salate în curele de detoxifiere de primăvară. Se poate stoarce suc proaspăt de lobodă şi se pot păstra furnze pe iatnă, presărate cu sare. 
Loboda conţine cantităţi însemnate de vitamina C, de două ori mai multă decît kiwi şi lămîia.

Are proprietăţi diuretice, uşor efect laxativ şi curăţă sîngele. Conţine antioxidanţi care ajută organismul să se regenereze şi este un bun remineralizant. Conţine cantităţi însemnate de fier şi vitamina K. În medicina naturistă, această plantă combate astenia de primăvară, reechilibrează mineralele din organism, încetineşte îmbătrînirea, ajută în curele de slăbire. 

Este indicată şi în anemii şi afecţiuni hepatice şi ginecologice. S-a dovedit a fi eficientă în cazuri de acnee, astm, chisturi ovariene şi în cazul unor alergii. De asemenea, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină. Extractul din frunze de lobodă are efect antireumatic. Există şi atenţionări speciale la consumul de lobodă. Ca şi spanacul, loboda e bogată în acid oxalic. De aceea, este contraindicată în cantităţi mari în unele cazuri de litiază renală, în funcţie de compoziţia calculilor.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ceai de slabit chinezesc - SANYE ANTI ADIPOSE TEA

Ceaiul Zein | Catalin Botezatu a slabit aproape 9 kilograme cu ceaiul Zein

Ceaiurile diuretice pentru slabit