Condimente care ajută la arderea grăsimilor



Scortişoara.
Acest condiment este recomandat de medicii nutritionisti in dietele pentru slabit datorita efectelor sale miraculoase. Scortisoara ajuta la reglarea zaharului din sange, reduce cantitatea de insulina, calmeaza durerile menstruale, reduce colesterolul si stimuleaza sistemul imunitar.



Piper negru.
Il folosim mereu pentru a da un gust picant mancarurilor noastre, dar nu stim de fapt ca piperul negru este un condiment foarte bun pentru ca ajuta la stimularea digestiei, deci si a metabolismului, deci... ne ajuta sa ardem caloriile!



Piperul alb sau negru

Piperul alb sau negru se foloseste atat pentru gustul sau intepator, dar si pentru aroma deosebita, ceea ce determina folosirea piperului alb sau al celui negru.
Boabele de piper contin antioxidanti, dar si substante tonice care sporesc miscarile intestinelor si stomacului, prevenind astfel constipatia sau “stomacul mare”. Ajuta la imbunatatirea digestiei, accelereaza arderile grasimilor si scade colesterolul, fiind astfel util in slabire si mentinerea siluetei.



Nucşoara.
Nucsoara este un condiment minune care, pe langa faptul ca ajuta organismul sa arda kilogramele acumulate, contine si antioxidanti, substante antiinflamatoare, ajuta la imbunatatirea circulatiei, stimuleaza digestia (deci si metabolismul), combate stresul, tonifica ficatul, este un puternic detoxifiant si vindeca cicatricile si paraliziile faciale si generale.



Seminţe de muştar.
Semintele de mustar au un rol foarte important in stimularea metabolismului lenes si ajuta la arderea grasimilor.


Ghimbir.
Ghimbirul este unul din cele mai vechi condimente din lume, cunoscut foarte mult in vremea romanilor. El este foarte utilizat in prepararea mancarurilor, a sosurilor, a supelor dar este important de stiut ca el are efecte benefice asupra digestiei, stimuland metabolismul, reducand colesterolul si ajutand la arderea grasimilor. De asemenea, ghimbirul reduce nivelul de aciditate din stomac.


Chimen.
Chimenul este un condiment care stimuleaza activitatea metabolismului, pune sangele in miscare si accelereaza procesul de ardere al grasimilor.


Ginseng
In bucataria romaneasca nu prea se foloseste, dar el poate fi adaugat in supe si in mancarurile de legume. Pe langa proprietatile sale care il transforma intr-o planta miraculoasa, oamenii de stiinta au descoperit ca un consum regulat de ginseng accelereaza procesul de ardere al caloriilor.


Curcuma
Oamenii de stiinta sustin ca acest condiment indian contine o cantitate importanta de polifenoli care ajuta la suprimarea tesutului adipos si reduce absorbita grasimilor in organism.


Ardei iute
Auuuu! E iute dar stimuleaza arderea grasimilor si reduce apetitul.


Oregano
Oregano are o aroma deosebita mai ales daca faceti un sos separat pentru mancare sau pizza in care fierbeti doua linguri de oregano cu 3-4 rosii. Oregano nu doar ajuta la slabire, dar totodata mentine sanatatea organismului, specialistii sustin ca o singura lingura de oregano uscat contine tot atat fier cat un castron de spanac.



Cimbrul
Cimbrul are o aroma deosebita si efecte benefice asupra sanatatii. Stimuleaza digestia, previne bolile intestinale, creste imunitatea si previne infectiile respiratorii. Ajuta la eliminarea surplusului de kilograme stimuland arderea grasimilor si ajuta la eliminarea acestora.



 Sursa foto: sxc.hu

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Atelier By Ligia Fiedler - Custom Sewing & Design

Atelier By Ligia Fiedler - Custom Sewing & Design
Atelier By Ligia Fiedler - Custom Sewing & Design