Cele mai bune alimente pentru inimă



Câteva alimente care, consumate zi de zi, asigură o bună funcţionare a inimii.

Fulgi de ovăz
Începeţi ziua cu un castron cu fulgi de ovăz. Plini de acizi graşi Omega 3, acid folic şi potasiu, fulgii de ovăz scad nivelul clesterolului şi curăţă arterele. Pentru un plus de fibre, adăugaţi în castron o banană.

SomonExtrem de bogat în acizi graşi Omega 3, somonul reglează tensiunea arterială. Consumat de două ori pe săptămână, reduce riscul apariţiei accidentelor vasculare cu o treime. Dacă nu vă place somonul, alegeţi ton, scrumbii sau sardine. Efectul va fi acelaşi.

Avocado
Adăugaţi un pic de avocado în salate sau în sandvişuri pentru a mări nivelul de grăsimi monosaturate. Puteţi combate, astfel, problemele generate de colesterol.

Ulei de măsline
Foarte bogat în grăsimi monosaturate, uleiul de măsline reduce riscul apariţiei bolilor de inimă. Optaţi pentru uleiurile extra virgine: sunt mult mai puţin procesate.

Nuci
Nucile sunt pline de Omega 3. La fel ca migdalele şi nucile macadamia, sunt pline de grăsimi mono şi poli saturate.

Fructe de pădure
Toate fructele de pădure sunt pline de substanţe antiinflamatoare, care reduc riscul apariţiei cancerului şi al bolilor de inimă.

Spanac
Consumul de spanac reduce tensiunea arterială. Este extrem de bogat în fier, iod, calciu şi magneziu.

via:  http://www.realitatea.net/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...