Caderile de calciu

Esti oriunde in alt loc decat acasa, si ti se face rau. Iti tiuie urechile, nu mai auzi bine, iar vederea ti se incetoseaza. Picioarele ti se inmoaie, cu alte cuvinte, lesini sau... cadere de calciu.

Sunt foarte multi medici care sustin ca aceste caderi de calciu se produc foarte rar si ca toate aceste simptome descrise mai sus nu au nici o legatura cu caderea de calciu.
Ca este cadere de calciu, ca este stresul de vina, iata cum poti preveni si remedia aceste stari de rau:

Odihna
Cu cat te odihnesti mai mult cu atat creierul tau este mai oxigenat si riscurile de lesin sunt mai mici. Incearca sa dormi cel putin opt ore pe noapte. Nu numai ca o faci pentru odihna trupului dar stii ce se spune despre somnul de frumusete, nu?

Fa miscare
Incearca sa te misti cat mai mult, fa exercitii fizice ori de cate ori ai ocazia. Ai grija ca incaperea in care faci exercitiile sau in care iti desfasori activitatea sa fie foarte bine aerisita.

Consuma alimente care contin fibra, calciu, si magneziu
Calciul se gaseste in corpul nostru in cea mai mare cantitate in oase, dantura si muschi.
De aceea combinat cu fosforul (aceasta minerala se gaseste in carnea de peste) mentine sanatatea oaselor si a danturii.

Calciul mai are un rol important si in sistemul nervos. Pentru aceasta combinatia ideala este de calciu si vitamina D. Legaturile dintre impulsul nervos si contractia musculara propriu-zisa se fac numai prin intermediul ionilor de calciu. Astfel se explica efectul spectaculos al administrarii intravenoase de calciu, care determina rapid senzatia de caldura, disparitia spasmelor musculare, restabilirea valorilor normale ale tensiunii arteriale.

Alimente care contin calciu
Calciul il gasim in general in lactate, mai ales in coaja de ou.
Pentru un efect maxim, se poate administra coaja de ou macinata cu o lingurita de miere pe stomacul gol, insotite de o tableta de magneziu.
Vor ajuta la o mai buna circulatie a sangelui prin inima.

Atentie insa, calciul trebuie administrat in doze individuale. Acestea, stabilindu-se in urma unor analize medicale. Altfel, risti ca acesta sa se depuna exact in locurile cel mai putin indicate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ceai de slabit chinezesc - SANYE ANTI ADIPOSE TEA

Ceaiurile diuretice pentru slabit

Ceaiul Zein | Catalin Botezatu a slabit aproape 9 kilograme cu ceaiul Zein