Dieta 5:2


Această dietă este de fapt un post cu intermitenţe. Mănânci normal timp de cinci zile şi-ţi reduci drastic caloriile în celelalte două zile ale săptămânii (600 de calorii pentru bărbaţi şi 500 pentru femei). Ţine de noi să le împărţim. 

Această dietă a devenit o senzaţie după difuzarea unui documentar de postul de televiziune BBC2, realizat de jurnalistul şi doctorul Michael Mosley. După doar cinci săptămâni, Mosley a slăbit aproape şase kilograme, şi-a îmbunătăţit nivelul glicemiei şi al colesterolului. Susţinătorii dietei spun că ajută la prelungirea vieţii, la scăderea riscului de cancer, de diabet şi de Alzheimer. Se spune că Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston şi Jennifer Lopez au încercat-o. 

Ce spun experţii Totuşi, părerea generală a doctorilor este că nu există nicio dovadă că această dietă face tot ce promite. „Da, există nişte efecte ale postului intermitent în ceea ce priveşte întârzierea îmbătrânirii, dar toate aceste studii au implicat rozătoare, nu oameni, iar rezultatele au fost obţinute în condiţii supravegheate de laborator, nu în viaţa reală“, spune acelaşi Rick Miller. 

El mai avertizează şi că dacă reduci la un sfert aportul de calorii necesar zilnic poţi suferi de probleme digestive. Unii experţi cred că în zilele în care se poate consuma orice, există riscul să se mănânce excesiv şi că este foarte greu să compensezi efectele supraalimentaţiei de cinci zile printr-un post drastic de două zile.
Citeste mai mult: http://adevarul.ro/

Comentarii

 1. Buna ziua,

  Numele meu este Daniel Stroe si va trimit acest email pentru ca ma intereseaza publicarea unui articol pe site-ul dumneavoastra. Tin sa va spun ca acesta va contine un link catre site-ul: Dieteonline.ro, unicul lui scop fiind optimizarea acestui site pentru motorul de cautare Google. Trebuie sa precizez ca articolul este scris de un specialist in domeniu, dumneavoastra avand posibilitatea de a-l modifica pentru a se potrivi cat mai bine cu modul in care scrieti.

  Sa vorbim putin si despre beneficiile unei astfel de colaborari:

  Pentru dumneavoastra: Primiti un articol de calitate, unic + o suma de bani
  Pentru mine: Primesc un link pentru site-ul Dieteonline.ro cu scop SEO (adica rol de optimizare pentru Google).

  Articolul va fi in genul celor de mai jos:

  http://www.ghiduldesanatate.ro/02-nutritie/dieta-dukan/
  http://respir-traiesc-zambesc.blogspot.ro/2013/07/dieta-cu-mere-slabeste-rapid-si-sanatos.html
  http://www.topdiete.com/slabeste-urmand-renumita-dieta-montignac/

  Astept un raspuns din partea dumneavoastra.

  Cu stima,
  Daniel Stroe

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Ceai de slabit chinezesc - SANYE ANTI ADIPOSE TEA

Ceaiurile diuretice pentru slabit

Ceaiul Zein | Catalin Botezatu a slabit aproape 9 kilograme cu ceaiul Zein