Slăbeşte cu ceai de ghimbir!


 Ghimbirul o radacina cu o forma extrem de particulara si coaja sidefie. Cat despre gustul si aroma lui, iti plac sau nu. Cale de mijloc nu prea exista. Cert este ca ghimbirul ar trebui sa faca parte din colectia de plante pentru acest sezon al oricarei pasionate de cooking si sanatate.

Ghimbirul este un condiment excelent dar si o planta medicinala eficienta. Mai mult decat atat ghimbirul este un instrument foarte bun pentru pierderea in greutate. El se foloseste in dietele de slabit cu atentie, in cantitate moderata, deoarece are multe beneficii dar si contraindicatii.

Mie una, imi place mult gustul de ghimbir, va declar de la inceput. Iar in sezonul acesta, am facut o obsesie noua pentru supa clara, fierbinte de curcan (carnea o mai variez cu pui sau vita) in care adaug chiar de la inceput ghimbir, telina, lemongrass si alte radacinoase albe. Pentru consistenta, adaug dovlecei, praz, cateva foi de varza sau bucati mari de dovleac. Pentru a fi in ton cu gustul iute al ghimbirului, impregnat in toate legumele incluse, dar si in bucatelele de curcan, mai adaug si piper.

Este o supa care te incalzeste pana in maduva oaselor sau pana in adancul creierului, decongestionand mucoasa nazala si a sinusurilor, datorita uleiurilor volatile. De aceea, tin sa va marturisesc ca o folosesc si ca leac atunci cand simt ma mai "paste" o raceala sau o administrez musafirilor infrigurati. Dupa ce am pus supa in farfurie, o stropesc cu putin ulei de dovleac.

Doar cateva picaturi, care infrumuseteaza, dar adauga un plus de savoare supei. Sa revenim la subietul nostru! Ghimbirul innobileaza orice prajitura sau aluat, de la clasica turta dulce pana la prajiturelele simple sau ingenioase, combinat cu morcov, dovleac sau alte fructe.

O idee ingenioasa de gustare pentru copii sau musafiri este si ghimbirul uscat si usor zaharisit in zahar de trestie, amestecat printre alte fructe confiate, migdale, alune de padure sau caju. De asemenea, parfumeaza si schimba gustul unei salate de fructe de sezon.

Sanatate curata

Ghimbirul este cunoscut ca fiind un vasodilatator puternic, imunostimulant, antioxidant si stimulant al sistemului digestiv prin cresterea secretiei de mucus protector al mucoasei gastrice, impiedicand declansarea ulcerului gastric ori duodenal. Are chiar si proprietati antivirale si antifungice.

Este cel mai bun remediu natural pentru grea­ta, in toate formele sub care se gaseste: ulei esential, capsule, macerat in alcool, marinat in miere, murat in saramura sau otet, dupa metodele orientale si in special japoneze, fiert in supe ori preparat ca ceai, in infuzie.

Ghimbirul este unul dintre cei mai redutabili dusmani ai cancerului, considerat chiar a avea un efect antitumoral in leucemii. Pe de alta parte, inhiba inmultirea arhicunoscutului helicobacter pillori, bacteria asociata cu instalarea ulce­rului sau chiar a cancerului de stomac si colon. Extrasele de ghimbir stimuleaza imuni­tatea prin cresterea activitatii timusului si splinei, precum si productia de fagocite. Si in cancerul de san este indicat consumul de ghimbir, care se pare ca ar inhiba invazia, motilitatea si aglutinarea celulelor canceroase.
via: http://www.csid.ro/


Prepararea ceaiului de ghimbir:

Ceaiul de ghimbir te ajuta sa slabesti 7 kg in 7 zile:

Exista mai multe retete pentru prepararea ceaiului de ghimbir.

Prima reteta: se adauga o felie de radacina de ghimbir la o cana de apa clocotita si se lasa sa infuzeze timp de jumatate de ora. Se bea cu inghitituri mici, de cateva ori pe zi, inainte cu 20 de minute de fiecare masa.

A doua reteta: se adauga jumatate de radacina maruntita de ghimbir, 60 g frunze de menta, un praf de nucusoara in apa clocotita si se lasa sa stea timp de jumatate de ora. Se filtreaza si se adauga 250 ml suc de lamaie si 80 ml suc de portocale, se amesteca bine si se bea rece.

A treia reteta: se prepara ceai de ghimbir in amestec cu ceai verde sau ceai negru si se adauga o lingura de miere de albine si doar o felie de lamaie. Acest preparat este foarte bun pentru organism, are efect revigorant, ajuta la scaderea in greutate.

Este important sa fie consumata radacina de ghimbir ... nu pliculetele sau praf luat de la plafar ... ci luat din supermarketuri.

Se ia o bucata mai mica din radacina ... cam de 5 cm un bulb ...se spala bine sub jet de apa rece ...
se rade cu razatoarea mica ...
Se fierbe 1 l de apa, cand apa fierbe se pune ghimbirul razuit si se fierbe 1 minut, dupa care se stinge si se lasa 30 min acoperit... apoi se strecoara si se consuma in jur de 3 cani pe zi cu inghitituri mici.

Atentie!!! nu se consuma seara pt ca este si un foarte bun energizant ... este foarte utila si la curele de slabire ca este un antioxidant foarte bun ...

via: http://www.petitchef.ro/


Ghimbirul este un produs benefic pentru sistemul digestiv, purifica organismul, tractul gastro-intestinal, intestinul subtire si gros, ficatul, elimina viermii intestinali, reduce grasimea nesanatoasa din corp, ajuta in eliminarea excesului de grasime din anumite zone ale corpului, mai ales de pe abdomen si coapse.

Este important ce cantitate de ghimbir se mananca, deoarece in functie de aceasta se obtine un efect laxativ sau unul constipant. Astfel daca se consuma o cantitate mai mica de 10 g de ghimbir proaspat se ajunge la un efect laxativ, daca se ia mai mult de 10 g se ajunge la constipatie.

Persoanele care sufera de indigestie, dureri de stomac trebuie sa manance doar cateva bucatele de tulpina de ghimbir proaspata. Aceasta ajuta si la neutralizarea toxinelor din organism si la cresterea apetitului.

Contraindicatiile ghimbirului:
Nu este recomandat persoanelor alergice la aceasta planta.
Daca se consuma in exces poate produce stari de constipatie si senzatie de arsura la stomac.
Nu trebuie utilizat de cei care sufera de boli de ficat si ulcer peptic.
De asemenea pacientii care au boli de inima trebuie sa evite ghimbirul, sa nu-l foloseasca in alimentatie.
Este interzis consumul de ghimbir de catre femeile insarcinate sau care alapteaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...